• 030-7370143

wilIn januari 2012 vestigde OC Office zich in Nieuwegein. Hun computertrainingen vinden gretig aftrek dankzij de verschillende trainingsvormen die het bedrijf aanbiedt. Claudia van Galen, accountmanager/opleidingsadviseur, vertelt met passie over haar bedrijf. En over de bijzondere ontmoeting met medewerkers van Werk en Inkomen Lekstroom.

OC Office is het opleidings-centrum, gespecialiseerd in Microsoft Office. “We verzorgen cursussen voor alle mogelijke trainingen zoals Microsoft Excel, Word en Outlook, Power Point, Acces en Microsoft Project. Sinds kort geven we ook workshops over Prezi, een digitale presentatietool waarmee je eenvoudig online presentaties kunt maken”, vertelt Claudia van Galen enthousiast. ”Onze maatwerkaanpak en persoonlijke aandacht maken ons uniek. Iedere cursist krijgt bijvoorbeeld vooraf een intakegesprek.” Niet iedereen binnen een organisatie heeft dezelfde computervaardigheden en niet iedere medewerker heeft voor zijn of haar functie dezelfde vaardigheden nodig. Neem bijvoorbeeld Excel. Een boekhouder gebruikt dit programma op een heel andere manier dan een secretaresse. Het is onze kracht om cursisten te trainen en bij te scholen in dat wat ze nodig hebben.”

Efficiënt leren

De aanpak van OC Office levert nog een voordeel op voor de werkgever. “Zo’n intake geeft direct inzicht in de competenties die medewerkers hebben op het gebied van computervaardigheden. Zo weet een werkgever direct of de werknemer wel voldoende vaardigheden heeft om zijn functie goed uit te voeren.” Omdat ieder mens op zijn eigen manier leert en een eigen leerstijl heeft, biedt OC Office verschillende trainingsvormen aan. “Het is belangrijk dat onze cursisten efficiënt leren. Zodat zij snel hun leerdoelen bereiken. Daarom geven we naast lessen in ons Open Leercentrum ook in-company trainingen en trainen we ook ’s avonds en op aanvraag in het weekend.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Een van de opdrachtgevers van OC Office is Werk en Inkomen Lekstroom. “Dat kwam tot stand via een toevallige ontmoeting,” vertelt Jan de Jong, directeur Sociale Dienst. “We raakten in gesprek en ik vertelde Claudia dat we als gemeente druk bezig zijn om bijstandsmoeders weer aan een baan te helpen.” Claudia was direct enthousiast. Niet in het minst omdat ze zelf enige tijd in de bijstand verkeerde. Ze schreef een voorstel voor bijscholingscursussen en hield in overleg met Jan een presentatie voor selectie van twintig vrouwen. Inmiddels hebben alle vrouwen een intakegesprek gehad en is het traject van start gegaan. Bijkomend voordeel voor de kandidaten is dat OC Office een ingang naar werkgevers heeft. Claudia: “Het is mooi om samen met de Sociale Dienst ons netwerk te gebruiken om deze vrouwen weer aan een baan te helpen.” Jan: “Het is een vorm van maatschappelijke betrokkenheid die ook nog eens commercieel interessant is.”
‘Het is onze kracht om cursisten te trainen en bij te scholen in dat wat ze nodig hebben.’
“Een perfecte combinatie,” volgens Claudia.

Wilt u meer weten over de trainingen van OC Office en de trainingsmogelijkheden? Neem gerust contact op met Claudia. Ze staat u graag te woord.
Vreeswijksestraatweg 22
3432 NA Nieuwegein
030-7370143 / 030-7370143
www.ocoffice.nl